Hij is al weer wat jaartjes te verkrijgen in de boekwinkel. Inmiddels twee jaar geleden gaf ik hem cadeau aan mijn relaties voor kerst. Zelf heb ik hem hier sindsdien ook staan op mijn bureau: Het bucketlistboek. 500 dingen die je gedaan moet hebben.

Bucketlist

Bij het woordje moeten voel ik me altijd een beetje geïrriteerd. Moeten is dwang. Maar dit boek dwingt niet, het nodigt uit. Je hoeft niet alle 500 dingen te doen immers. Sommige kosten veel moeite. Andere dingen ogenschijnlijk niet. Maar dan is het tegenovergestelde waar. Juist dit zijn de dingen die je kunnen helpen om stress op het werk te voorkomen of te minimaliseren. En om je balans te bewaren: de balans tussen werkdruk en werkplezier.

Bucketlist

Het bucketlist-boek als stresshanteringstool dus. Hoe dan?

  1. Nummer 168 -> blij zijn met wie je bent en hoe je er uit ziet. Dan heb je één ding minder om je druk over te maken.
  2. Nummer 385 -> een slechte gewoonte afleren. Wat in je werk hindert je eigenlijk meer dan dat je wilt toegeven?
  3. Nummer 166 -> een IQ-test afleggen. Want past jouw IQ wel bij je functie? Of word je teveel of te weinig intellectueel uitgedaagd?
  4. Nummer 132 -> een diploma halen. Of 1 of 2 of 3: there is no such thing as being overeducated.
  5. Nummer 74 -> 24 uur alleen doorbrengen. Oftewel tijd voor rust en bezinning.
  6. Nummer 314 -> iemand iets leren. Kennis delen geeft energie.
  7. Nummer 320 -> een boswandeling maken. Nog meer rust en bezinning. Maar ook lucht en licht.
  8. Nummer 430-> een week lang nergens over klagen en al je negatieve gedachten omzetten in positief denken. Wat een energie gaat dat opleveren!
  9. Nummer 239 -> ontdekken wat je oprecht gelukkig maakt. Privé of in je werk. Een loopbaancoach of een goed gesprek met je leidinggevende kan wonderen doen voor je werksituatie.
  10. Nummer 85 -> je droombaan vinden! De ultieme tip!